Express yourself!

Mijn reis ging over het uiten van mezelf. Als kind hield ik mezelf liever op de achtergrond. Behalve als ik danste! Meer en meer ontdekte ik dat er veel meer in zat dan eruit kwam en dat een angst me tegenhield.

Eerst studeerde ik af als designer (Communicatie en Multimediadesign Leeuwarden), toen kwam ik erachter dat ik met kinderen wilde werken. Niet zo gek want ik vind kinderen zo inspirerend. Puur, creatief en onbevangen! Dat wilde ik ook in mezelf terugvinden. Ik studeerde binnen twee jaar af op de PABO en ging voor de klas, maar dan wel op mijn manier. Ik had een grote focus op creatief denken, ontdekken en jezelf uiten op jouw manier. Ik startte mijn bedrijf Verzinnige en hiermee gaf ik workshops aan jong en oud over deze vaardigheden. We deden oefeningen op het gebied van tekenen en drama om los te komen en te geloven in je eigen creativiteit.

Ik ontwikkelde een kaartspel waarmee je je fantasie en creativiteit prikkelt, genaamd Dikke Draai Ananas. Door deze spellen te verkopen, ontdekte ik hoeveel mensen ik hier blij mee maakte. Dus nu is er zelfs een tweede spel: Dikke Dans Banaan!

Naast tekenen was ik natuurlijk ook nog steeds met dansen bezig. Ik deed een danscursus: Ecstatic Dance Teacher Training. Hierbij leer je geen pasjes aan maar je beweegt zoals je zelf wil en krijgt instructie over hoe je jezelf verbindt met je gevoel.  Emoties mogen eruit, je hebt er niks aan als ze opgekropt blijven in het lichaam. Nu organiseer ik samen met een tof team maandelijks prachtige Ecstatic Dance avonden in Leeuwarden.

Ik ontdekte de hoepel en was geobsedeerd! Het is zo leuk, het geeft me een gevoel van vrijheid! Ik ben gaan oefenen door video’s op te zoeken en besloot een Hoop Teacher Training te doen van de beroemde hooper Deanne Love. Door middel van allerlei lessen en handige handvatten bereidde ze me voor om hoepel-lerares te worden. Het lerares zijn zat natuurlijk altijd al in me, maar nu ook op het gebied van mijn allergrootste hobby. HOOP HOOP HURRAY